Bestilling av bokkasse

Biblioteket lager til bokkassar til skoleklassar eller barnehager som ønsker det. Det kan være forskjellig type skjønnlitteratur (til dømes lettleste bøker, billedbøker, spenningsbøker) eller temakassar til prosjektarbeid.
Bokkassane må bestillas minst fem virkedagar før dei skal brukas. Bruk mailadressen som ligg til høgre, og hugs:

  • Tilhøyrande bibliotek
  • Namn på skule/barnehage
  • Aldersgruppe/klassetrinn
  • Elevtal
  • Tema
  • Målform (nynorsk/bokmål/blanda)
  • Ønska leveringsdato

For bokkassebestilling send e-post til ditt bibliotek: 

Klepp bibliotek: klepp.bibliotek@klepp.kommune.no

Sola bibliotek: bibliotek@sola.kommune.no

Tananger filial: skranke.tananger@sola.kommune.no

Time bibliotek: bibliotek@time.kommune.no

 

Klassebesøk i biblioteket

Treng klassen din tips om ferske barne- og ungdomsbøker? Har de lyst til å bli kjend med kva me har på biblioteket? Ta med klassen din på besøk!

Me tilbyr dykk eit ferdig opplegg.

Eit klassebesøk vil bestå av ein presentasjon av biblioteket og kva de kan låna her, informasjon om lånekort og regler, og det viktigaste: ein presentasjon av eit utval ferske bøker som me fortel om.

Deretter får de utforska hyllene og låne med dykk det dykk vil.

Eventyr på ditt og mitt språk. Her finner du eventyr på 19 språk for flerkulturelle/minoritetsspråklige.
Portalen inneholder e-bøker og e-lydbøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål bokmål og nynorsk, samt 19 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge.
Tjenesten er gratis i bruk for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv., Bare ta kontakt med Klepp, Sola eller Time bibliotek for å få passord.

 

Gjelder Sola bibliotek og Tananger filial.

Barnehagene i Sola og Tananger inviteres til lesestunder på Sola bibliotek og Tananger bibliotek. Lesestundene inneholder sanger, rim og regler og høytlesning fra en aktuell billedbok. Bildene fra boken vises på storskjerm. Starttidspunktet er kl. 10 med varighet ca 20-25 minutt. Lesestundene er beregnet for barn i alderen 3-6 år.

Påmelding til lesestundene skjer på mail til: bibliotek@sola.kommune.no.

Oversikt over datoer og titler på billedbøkene finnes i kalenderen i sidemenyen til høyre eller som flyer på Sola og Tananger bibliotek.

Velkommen!

Sommerles 2018 er over for i år. Følg med til våren for ny omgang med Sommerles i 2019.

Tusen takk til alle lesende barn, og engasjerte foreldre og lærere.

 

Tidsånd er ein nettstad kor hundre årsk kulturhistorie er utforska gjennom relasjonar. Denne sida er nyttig for lærarar eller elevar som skal ha særemne. Mona Ekelund fra Østfolf fylkesbibliotek beskriver siden følgende: «Det som er spennende er at man kan søke på kryss og tvers i forhold til steder, personer og temaer. Hvem var hvor når, og traff de hverandre? For eksempel: Når bodde Amalie Skram i København, og hvem traff hun der? Kjente hun Oda Krogh og resten av Kristianiabohemen? Osv. Prøv! Nettstedet er etter min mening brukervennlig, har god lay-out og funksjonalitet. Det er et glimrende eksempel på hvordan nett og bok kan supplere og utfylle hverandre». 

https://tidsaand.no/

Hugs at de og kan kome til det lokale biblioteket for å få tips til tema for særemne!

Translate »