KLASSEBESØK

Skoleklasser er velkomne til biblioteket! Det er greit for biblioteket å få en melding på forhånd når det kommer en hel klasse for å låne. Hvis klassene ønsker å få presentert nye bøker må det avtales med biblioteket. Se kontaktinformasjon under Klassebesøk på menyen til venstre. Husk å ta med lånekort!

BOKKASSER

Biblioteket lager til bokkasser til skoleklasser eller barnehager som ønsker det. Det kan være forskjellig type skjønnlitteratur (for eksempel lettleste bøker, billedbøker, spenningsbøker) eller temakasser til prosjektarbeid. Bokkassene må bestilles minst tre virkedager før de skal brukes. Bruk meldingsskjemaet som ligger under Bokkasser på menyen. Henting og levering av kassene besørges av lærerne. Lærerne kan få egne lånekort til skolebruk.

LESESTUNDER

Gjelder Sola bibliotek og Tananger filial.

Barnehagene i Sola og Tananger inviteres til lesestunder på Sola bibliotek og Tananger bibliotek. Lesestundene inneholder sanger, rim og regler og høytlesning fra en aktuell billedbok. Bildene fra boken vises på storskjerm. Starttidspunktet er kl. 10 med varighet ca 20-25 minutt. Lesestundene er beregnet for barn i alderen 3-6 år.
Påmelding til lesestundene skjer på mail til: bibliotek@sola.kommune.no.
Oversikt over datoer og titler på billedbøkene finnes i kalenderen i sidemenyen til høyre eller som flyer på Sola og Tananger bibliotek.
Velkommen!

BARNEHAGEBIBLIOTEK

Gjelder Klepp og Time kommune.

Barnehagene kan få boksamlinger som blir byttet etter avtale. På bokbyttedagene kommer barnebibliotekaren rundt med bøkene og har samtidig en lesestund i barnehagen. Det varierer fra kommune til kommune hvor mange barnehager som kan være med på ordningen.
Formålet er at barna skal bli tidlig kjent med bøker og litteratur. Det skal gi økt leselyst og språkstimulering. Bøkene skal brukes aktivt i barnehagen og kan også lånes med hjem.

Barnehager som ikke er med på ordningen må gjerne komme og låne bøker i bibliotekene eller bestille bokkasser.

Lesekroken.no

Eventyr på ditt og mitt språk

Her finner du eventyr på 19 språk for flerkulturelle/minoritetsspråklige.
Portalen inneholder e-bøker og e-lydbøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål bokmål og nynorsk, samt 19 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge.

Tjenesten er gratis i bruk for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv., Bare ta kontakt med Klepp, Sola eller TIme bibliotek for å få passord.

 

Translate »
Click to listen highlighted text!