Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august.

Registrer deg på sommerles.no, og les så mye du orker i løpet av sommerferien. På nettsiden registrerer du bøkene, får lesetips, løser oppgaver og du kan også følge med på hva vennene dine leser. Hver uke får du tilgang til ett nytt kapittel i en spennende sommerles-fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Her er det også oppgaver du kan løse for å få høyere XP (poeng). For hver bok du leser og registrerer, får du XP og går etter hvert opp i nivå.

Uansett hvor raskt eller sakte du leser kan du delta. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv!

Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, lese bøker på annet språk eller du kan bli lest for av en voksen. Og selvsagt har vi premier! Du kan få kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Alt dette kan du lese mer om på sommerles.no sine sider.

Kodeord

For å inspirere barna til å ta turen til biblioteket flere ganger gjennom sommeren, opererer vi med et kodeord for hvert kapittel i Sommerles-fortellingen. Kodeordet skrives ut på et ark som henges opp i biblioteket, og barna noterer seg kodeordet, fyller det inn på nettsiden og får da ekstra XP og troféer.
Sommerles er en flott lesekampanje som er lett å bruke uansett hvor dere oppholder dere i sommer. Ta turen innom sommerles.no for mer info – eller besøk nærmeste bibliotek!

(Deler av teksten er hentet fra Karmøy folkebibliotek)