Når:
13. februar 2019@18:00
2019-02-13T18:00:00+01:00
2019-02-13T18:15:00+01:00
Hvor:
Klepp bibliotek
Solavegen 1
4352 Kleppe
Norge
Pris:
Gratis
Konsert: Olav Larsen trio @ Klepp bibliotek | Rogaland | Norge

Bilde av Pål Christensen

Den gospelinspirerte roots-musikken har ikke hatt et sterkt fotfeste i Norge. Dette er egentlig rart, for temaene som Olav Larsen leker med er sterkt forankret i den pietistiske arven i vår region. Det er arvesynd og fortvilelse, mørke og desperasjon. Men glimt av håp, og forsoning gjennom tro.

Olav Larsen kaller seg selv en country-puritaner. Han har en rett fram tilnærming, og en dyp respekt for sine forgjengere. I låtene hører vi ekko fra Appalachia og de kosmiske rebellene på 1960 og 70-tallet. I november 2016 slapp bandet albumet, «Gospel For Non-Believers». Som albumtittelen beskriver tar Olav Larsen for seg sjangeren fra et ikke-religiøst ståsted. Sekulær gospel er likevel ingen motsetning. Troen på Jesus og djevelen som mytologiske figurer er der selv om gudstroen er fraværende. Og selv hedninger kan bli salige.

«Dette er rett og slett gripande vakker musikk. Sterkt og godt blueshandverk kopla med lågmælte energiske rytmar og gjennomført harmonisk samsong. Musikken, songen og tekstane framkallar eit dobbelteksponert bilete av deltablues og gospel og jærske sletter og steingardar. Av svevande svaler og rytmisk kraft som eit morgontog på Jærbanen. Av og til ser eg for meg ein dunkel bar i ein by eg har gløymt namnet på og av og til ser eg eit bedehus ein mørk kveld der det einaste lyset du kan skimta i dei små vindaugo er røysta til Anita Bekkeheien. Å syngja gospel er å framføra sjela si historie.»
Helge Torvund

Olav Larsen: gitar og sang, Anita Bekkeheien: sang, Torje Fanebust Ås: bass.

Translate »