Når:
6. november 2019@18:00-19:45
2019-11-06T18:00:00+01:00
2019-11-06T19:45:00+01:00
Hvor:
Klepp bibliotek
Solavegen 1
Pris:
Gratis
Brudebåten. Fortelling av og med Ivar Nygaard @ Klepp bibliotek

 

Brudebåten er tredje selvstendige fortelling i triologien “Det bestormede hjertet” om pionermisjonærene til Sør-Afrika og deres liv og tid.

Første mai 1876 forlater misjonsskipet «Elieser» Stavanger med åtte kommende bruder ombord. Lina, Dorthea og de andre unge kvinnene skal til misjonsmarken for å giftes, bli lykkelige og kanskje forsvinne i barselfeberens lumske favn.»Brudebåten» handler om kvinner. Kvinner med kall, kvinner med makt og kvinner langt hjemmefra. Fortellingen er en blanding av faktiske hendelser, mine egne tolkninger og tradisjonelle historier.

I Lyngdal organiserer Gustava kvinneforeninger. På Umpumulo begraver Guri sin Tobias og drømmer om erkeengelen Rafael. Han som verner om de elskende. I Bergen samler Louise inn penger til å bygge misjonsskip. Skipet får navnet Elieser etter Abrahams tjener. Han var den som fant Rebecca til Isak, eller var det omvendt? Frances savner sin oberst. Han dro til Isandlwana for å lære Zuluene en lekse, men kom aldri tilbake. På Madagaskar lever minnet om den gale dronningen og på savannen lusker den forfengelige løvinnen. Og brudene? De fikk sine misjonærer, men første dro de på shopping til London!

I snart 30 år har Ivar Nygaard vært offentlig og privat kulturarbeider. Han har bakgrunn som kunsthistoriker, kultursjef og museumsbestyrer, som samfunnsøkonom og IT-mann. Historie er et helt sentralt ord for Ivar Nygaard. Historie er fortid som blir til nåtid. Historien skaper livet vårt og den verdenen vi lever i. En forestilling med Ivar Nygaard er ulikt det meste, med sine små historier i lange linjer, sine mange detaljer på et bredt lerret, sine kreative krumspring og sitt spennende persongalleri

Translate »